O NAMA OGLASI PROGRAMI OSPOSOBLJAVANJA ZANIMANJA OSPOSOBLJAVANJA ENERGETIČARI ADR REFERENCE KONTAKT
PROGRAMI OSPOSOBLJAVANJA

Programi osposobljavanja odraslih su brz i učinkovit način stjecanja određenih zanimanja koja se mogu upisati u u evidenciju Hrvatskog mirovinskog osiguranja tzv. E knjižicu (ERPS-elektronički radno pravni status) - bivša Radna knjižica .

Na tržištu rada, na kojem visoko kotiraju pojedina zanimanja potrebno je za ta ista zanimanja biti osposobljen. EDUCA ustanova za obrazovanje odraslih omogućava da se na što jednostavniji način educira i završi željeni program s ciljem što skorijeg zapošljavanja.

Sukladno Zakonu o srednjoškolskom obrazovanju odraslih, a po ovlaštenju Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, prema verificiranim programima EDUCA provodi stručna osposobljavanja za:

1. Rukovatelj/ica motornom pilom

2. Rukovatelj/ica motornom kosilicom

3. Rukovatelj/ica viličarom

4. Rukovatelj/ica rovokopačem

5. Rukovatelj/ica utovarivačem

6. Rukovatelj/ica autodizalicom

7. Rukovatelj/ica mosnom dizalicom

8. Rukovatelj/ica konzolnom dizalicom

9. Rukovatelj/ica portalnom dizalicom

10. Rukovatelj/ica toranjskom dizalicom

11. Rukovatelj/ica podiznom hidrauličnom platformom

12. Vezač/ica tereta – signalist/ica

13. Poslovi montera/ke skela

Osposobljavanje izvode priznati stručnjaci EDUCA. Osposobljavanje se sastoji od teoretske i praktične nastave. Teoretska nastava provodi se u učionici, a praktični dio na mjestu rada polaznika prema posebnom rasporedu ili u organizaciji EDUCA-e kod nekog od poslovnih partnera s kojima EDUCA ima sklopljen Ugovor o poslovnoj suradnji u izvođenju praktične nastave.

Nakon završetka programa i nakon što polaznik/ica zadovolji na završnim provjerama izdaje se Uvjerenje o osposobljavanju za pojedini program u skladu sa Pravilnikom o javnim ispravama u obrazovanju odraslih, NN 129/08, 50/10. Uvjerenje je verificirano od Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske i može se upisati u evidenciju Hrvatskog mirovinskog zavoda tzv. E knjižicu (ERPS-elektronički radno pravni status) - bivša Radna knjižica.

Prilkom upisa u program osposobljavanja potrebno je priložiti: